Wedstrijdroeien

Durf jij je grenzen op te zoeken en deze te verleggen? Kun jij jezelf voor 120% geven? En ben jij klaar voor een topjaar waarin je samen met je ploeggenoten strijdt voor de eer van Vidar? Dan is het wedstrijdroeien iets voor jou!

Als wedstrijdroeier bij Vidar word je gecoacht en begeleid door professionele coaches, roei je op (inter)nationale wedstrijden en ben je voortdurend bezig met jezelf verbeteren en het beste uit jezelf te halen. Je roeit op topsport niveau en wordt opgeleid tot toproeier!

Zie je niet

In je eerste jaar zal je de beginselen van het roeien leren. In de herfst worden de selecties gemaakt van de eerstejaarsploegen en zullen wedstrijdcoaches je begeleiden en voorbereiden op het roeiseizoen. Uiteindelijk zal je wedstrijden starten in het eerstejaarsklassement tegen de eerstejaars ploegen van andere studentenroeiverenigingen van Nederland.

Om zo goed mogelijk te presteren train je samen met je ploeg 5 tot 8 keer per week, je leert met je ploeg hard te varen en ondertussen bouw je een ijzersterke ploegband op. Naast normale trainingen bij Vidar zijn er ook trainingskampen waarin je met de gehele wedstrijdsectie afreist naar bijvoorbeeld Sevilla. Daar maak je natuurlijk met roeien flinke stappen, maar beleef je ook veel lol met elkaar! Dit alles doe je met één doel voor ogen: Als eerste over de finish!

Na je eerste seizoen als wedstrijdroeier is het mogelijk om door te gaan met roeien. Je gaat dan op steeds hoger niveau roeien en leert de wetten van de topsport steeds beter kennen. Er zijn zelfs roeiers van Vidar die als student zijn begonnen en uiteindelijk EK’s, WK’s en de Olympische Spelen bereiken!

Coachen

Bij Vidar heb je de mogelijkheid om topsport roeiploegen te coachen. De roeiers trainen meer dan 7 keer in de week en als coach is het jouw taak om deze ploeg zo goed mogelijk te begeleiden zowel op het water als op de kant.

De coaches worden ondersteund door professionele roeicoaches die niet alleen de roeiers, maar juist ook de verenigingscoaches begeleiden. Vidar biedt ook een coachopleidingen aan waarbij verschillende onderwerpen aan bod komen zoals: teamdynamiek, roeitechniek, fysiologie, doelen stellen, etc. Op deze manier ben je volledig bezig met topsport en ontwikkel je jezelf op een unieke manier als coach en manager op persoonlijk- en professioneel vlak.

Wedstrijdsturen

Als wedstrijdstuur kan je in je eerste jaar jouw roeiers al door de meest leipe situaties leiden. Hierbij kan jij ervoor zorgen dat een roeier net dat beetje extra kracht geeft om als eerste over de finish te komen. Jij kan hiervoor zorgen door doorzettingsvermogen, vastberadenheid en pit te tonen. Binnen een paar maanden kan jij de commando’s geven aan 8 grote mannen of juist ervoor zorgen dat 4 lichte dames zo diep gaan dat ze de rest van Nederland naar huis varen.

Word stuur!

Door iedere trainingen en wedstrijd scherp te zijn, houd jij het overzicht over de boot en ben jij het brein van de boot. Jij bepaalt wat er nodig is en welke kant de boot op gaat. Juist wanneer jij op het perfecte moment het juiste zegt, kan dat het verschil maken. Ondanks dat een stuur zelf niets fysiek kan toevoegen aan de snelheid van de boot, kan dit wel door middel van motiverende calls en scherp te sturen.

Het stuurgenootschap ‘Lidskialf’ is speciaal opgericht om alle stuurtjes op Vidar optimaal te ondersteunen. De stuurtjes begeleiden elkaar regelmatig bij trainingen en zorgen ervoor dat alle stuurtjes zo optimaal mogelijk aan de start van een wedstrijd liggen. Op deze manier worden de ervaringen aan elkaar doorgegeven.

‘Groot geworden door klein te blijven’

ZRB

De Zuidelijke Roeibond (ZRB) organiseert jaarlijks de gelijknamige wedstrijd op de Watersportbaan Tilburg. De ZRB is een van de zeven nationale korte baan wedstrijden. Het merendeel van de nationale wedstrijden vindt plaats in Amsterdam, maar met de ZRB is er ook in Brabant een wedstrijd van hoog niveau, waaraan heel roeiend Nederland jaarlijks deelneemt. De aankomende editie van de ZRB zal plaatsvinden in het weekend van 14 en 15 mei 2022

Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebook of de website van de ZRB.

foto-zrb-half 2

T.S.R. Vidar

 
Beekse Bergen 5
5041 NJ   Hilvarenbeek   
Nederland
 
+31135421282
 
ofni.[antispam].@tsr-vidar.nl
http://www.tsr-vidar.nl