Competitieroeien

Naast het fanatieke wedstrijdroeien kun je bij Vidar ook competitieroeien. Je traint met je ploegje één tot vier keer per week. Competitieroeien is namelijk roeien op een recreatief niveau waardoor er een ontspannen combinatie ontstaat tussen roeien en het studentenleven. Dit zorgt voor gezelligheid op zowel het water als aan de bar.

Als eerstejaars lid van Vidar kan je strijden voor een plekje in een bokaal/klassements ploeg van 7 à 8 personen die roulerend starten in een C4+ (boot voor 4 personen met stuur). Met deze ploeg start je dan wedstrijden in de Stuurboord of Bakboord bokaal georganiseerd door de NSRF (Nederlandse Studenten Roeifederatie). Gedurende dit seizoen reis je af naar verschillende wedstrijden, van verschillende afstanden, bij verenigingen door het hele land. BIj het competitieroeien draait alles om het behalen van een 'douchemuntje', dit is de beloning voor het winnen van een A-finale.

Wat het competitieroeien zo uniek maakt is natuurlijk de combinatie van roeien en feesten. Gedurende het seizoen zijn er dan ook altijd feesten na de wedstrijden bij de verschillende verenigingen. Met een grote groep Vidraten reizen we af naar deze feestjes om te feesten (en te brassen) met de andere verenigingen.  Het grootste feest van het jaar is de opening van het seizoen op onze eigen vereniging: het Heineken NOOC OpeningsToernooi. 

Wanneer je na je eerstejaar nog niet genoeg hebt van het roeien en/of een nieuwe boot wil proberen kan dat natuurlijk ook! Hiervoor is het ouderejaars competitieroeien. Bij het ouderejaars competitie roeien staat het je vrij om af en toe te trainen of fanatiek wedstrijden te starten. Daarnaast is hier de keuze vrij om in verschillende boottypes te gaan roeien. Zo kan je alleen, met twee, vier of acht in een boot stappen.

Word

Lid

Bij 

Vidar

oocuz-baan

Heineken Openings Toernooi

De opening van het roeiseizoen voor de competitieroeiers vindt jaarlijks plaats op Vidar. Het Heineken Openings Toernooi is het grootste evenement dat jaarlijks voor de compitieroeiers van heel Nederland wordt gehouden. Ruim 2500 studenten komen hierbij een weekend naar Tilburg om met elkaar te sporten en te feesten.

Het evenement bevat alle facetten die het competitieroeien zo mooi maken. Op zaterdag en zondag zijn de wedstrijden en natuurlijk ontbreken ook de feestjes niet. Op vrijdag zal er een feest plaatsvinden in de Societeit van Vidar. Op zaterdag staat het in heel Nederland beruchte tent-met-paal-feest op het programma. Wat dit inhoudt, dat kun je alleen ervaren door er zelf bij te zijn!

Het HOT zal dit seizoen plaatsvinden op 10 tot 12 maart 2023

Meer info over het HOT kun je vinden op: https://www.tsrvidarheinekenopeningstoernooi.nl/

 

HOT 2018


Competitie Trainingsweekend

Het Competitie Trainingsweekend is een jaarlijks terugkomend evenement georganiseed door en op TSR Vidar. Het weekend wordt georganiseerd in midden februari, voor het wedstrijd seizoen, voor enkel de competitieroeiers. Gedurende dit weekend verzamelen 5 verenigingen (Okeanos, Saurus, Pelargos en Theta) uit Nederland zich op Vidar om samen te trainen, sparren en feesten.  

Het weekend gaat van start op vrijdag met een feestje in de societeit waar de eerste braspraktijken aan elkaar getoond worden. Op zaterdag zullen er twee trainingsessies zijn met video analyses (die gemaakt zijn vanaf de motorboot) waarbij er nauwkeurig gekeken wordt naar de verbeterpunten. 's Avonds zal er een groot feest plaats vinden tijdens de biercantus. Op zondag sluiten we het weekend af met een wedstrijd over een afstand van 500m. Na de voorwedstrijden zal tijdens de finales besloten worden welke ploeg op dit moment in het seizoen de sterkste van 'Nederland' is. 

T.S.R. Vidar

 
Beekse Bergen 5
5041 NJ   Hilvarenbeek   
Nederland
 
+31135421282
 
ofni.[antispam].@tsr-vidar.nl
http://www.tsr-vidar.nl