thumb2

Maatschappelijke Betrokkenheid

Als studentenroeivereniging zijn wij buiten roeien, persoonlijke ontwikkeling en toffe evenementen ook bezig om namens Vidar iets terug te doen voor de maatschappij. Hiervoor is de Benefietcommissie verantwoordelijk, zij organiseren jaarlijks het BenefietDiner en Serve the Kids.

31924980-1680373412069699-1042430842397261824-n

Benefiet Diner

Het Benefiet Diner is een diner dat in het Vidar pand georganiseerd wordt, waar alle leden bij elkaar komen. Vidraten hebben de mogelijkheid om alleen of als dispuut of commissie een veilingsitem aan te bieden. Tijdens de veiling die tijdens het diner gehouden wordt, worden alle items gepresenteerd en kan erop worden geboden. De opbrengst van het diner gaat naar een goed doel, afgelopen jaar zijn alle opbrengsten naar het Charlottefonds gegaan, een stichting die zich inzet voor lichamelijk beperkte kinderen, jongeren en volwassenen. 
Daarnaast is het mogelijk om als bedrijf iets aan te bieden voor de veiling, perfect voor naamsbekendheid en om Vidraten kennis te laten maken met het bedrijf. Meer informatie? Mail naar nretxe.[antispam].@tsr-vidar.nl om de mogelijkheden te bespreken. 

dsc-0249-1

Serve the Kids

Naast het Benefiet Diner is er een samenwerking met Serve the City Tilburg, een studenten vrijwilligersbeweging die zich inzet voor het welzijn van de stad. Jaarlijks wordt Serve the Kids georganiseerd, een evenement waarbij minderbedeelde kinderen worden uitgenodigd op Vidar voor een leuke dag met spellen en activiteiten die wordt afgesloten met een gezellige maaltijd. 

dsc-1603 2

Roeien voor een goed doel

Vidraten combineren de roeisport graag met iets terug geven aan de maatschappij. Ieder jaar doen verschillende boten met Vidraten mee aan de Ringvaart Regatta, een 100 kilometer lange roeimarathon. De wedstrijd start in Leiden en eindigt in Delft en kan gestart worden in verschillende boottypes: alleen, met 2, 4 of 8 roeiers.

Afgelopen jaren zijn veel Vidraten de uitdaging aangegaan om de lange race uit te varen, veel van deze ploegen verbinden deze prestatie aan het inzamelen van geld voor een goed doel. Afgelopen jaar hebben 5 ploegen van Vidar de Ringvaart uitgevaren en zij hebben hiermee meer dan 4000 euro opgehaald voor onder andere goede doelen Stichting 113 Zelfmoordpreventie, Rick Jonckheere Foundation en WFEF (universitaire beurzen voor Nigeriaanse kinderen).

 

35784726-1731497083623998-7422966628779819008-n 2

Samenwerking met Stichting Move

In samenwerking met Stichting Move hebben de afgelopen tijd verschillende activiteiten plaatsgevonden waarbij Vidraten een steentje konden bijdragen aan de maatschappij.
Move koppelt jongeren die minder voorsprong hebben dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Door hen samen in actie te laten komen voor hun omgeving merken deze jongeren wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. Op deze manier laten wij hen ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen.

De afgelopen maanden hebben zeven commissieleden van T.S.R. Vidar onder begeleiding van Stichting Move aan een project gewerkt met kinderen van groep 7 van basisschool De Regenboog in Tilburg-Noord. Het doel van het project is om te laten inzien dat de kinderen wel degelijk de wereld kunnen veranderen en om de kloof tussen leerlingen en studenten te verkleinen.

De projecten van Move bestaan uit verschillende bedenk- en doe sessies. Tijdens deze sessies ontstaan bij de leerlingen verschillende ideeën over hoe zij hun wijk kunnen verbeteren wat uiteindelijk leidt tot één uitvoerbaar plan. Bij het project  waar de afgelopen maanden door Vidraten aan is gewerkt, wilden de leerlingen hun wijk van meer kleur voorzien. Een betere manier dan graffiti te spuiten is er dan natuurlijk ook niet. Onder begeleiding van een professionele graffitispuiter, Joep van Gassel, zijn we aan de slag gegaan en hebben de leerlingen op vijf grote schermen hun tekeningen in echte regenboogkleuren mogen spuiten. Deze platen zijn bevestigd op het witte gebouw naast de school. Het was fantastisch om te zien hoe creatief en enthousiast de leerlingen waren. Aan de trotse lach op de gezichten van de leerlingen was af te lezen dat ze heel tevreden zijn met het eindresultaat.

 

T.S.R. Vidar

 
Beekse Bergen 5
5041 NJ   Hilvarenbeek   
Nederland
 
+31135421282
 
ofni.[antispam].@tsr-vidar.nl
http://www.tsr-vidar.nl